núvol de fum 440 | silenci


 
Escolta el porgrama:
 
O descarrega'l: núvol de fum 440.mp3


        El programa d'aquesta setmana es titula Silenci, que és el que hem obtingut després del premi i la conseqüent queixa per la falta de suport de l'Ajuntament de la nostra ciutat dormitori. La veritat és que tampoc esperàvem una altra cosa. Per sort tenim un programa carregat de bona música que ens farà passar l'emprenyamenta. Arrenquem amb el recopilatori Winter Nights, publicat pel segell Initiate Records per les dates nadalenques. En ell hi trobem fins a 28 temes i artistes que conformen un recull més que recomanable, nosaltres avui ens quedem amb les peces de Taennya i Dionisaf. Seguim amb Doctrina Natura des del seu EP Perpendicular Souls, que veia la llum també a finals de desembre, en aquest cas a Huinali, subsegell de Oslated. Tornem a escoltar el meravellós disc de Matti Bye Between Darkness and White Snow, editat recentment a Northern Electronics, i tanquem el programa amb el Silencio que ens proposa el gran Moritz Von Oswald, amb una coral de 16 veus i la inspiració i influéncia de Varèse, Ligeti i Xenakis


Tracklist del programa

01. [initiate] taennya - glowing particles
02. [initiate] dionisaf - sleeping at the airport
03. [huinali] doctrina natura - a journey to nowhere
04. [ne] matti bye - III
05. [tresor] moritz von oswald - silencio        A Youtube trobem unbreu documental sobre el procés de creació de Silencio, tot buscant una resposta a la pregunta de si els sintetitzadors poden cantar. 
        Les composicions van ser escrites a l'estudi e Berlín de Moritz von Oswald amb sintetitzadors clàssics com l'EMS VCS3 i el Moog Model 15. Aquests enregistraments van ser transcrits a partitures per a coral que després interpretaria el Vocalconsort. Els gravacions de la coral es van tornar a incorporar a les parts electròniques creant així una espècie de discussió sonora de tensions i harmonies entre els dos mons i crear així un diàleg entre ells.